Click to listen highlighted text!

Pozivamo sugrađane da pomognu SOFIJI VISLAVSKI

Pozivamo sugrađane da pomognu SOFIJI VISLAVSKI

February 12, 2017 Arhiv 0

Do sada smo se trudili da naše objave budu što pozitivnije, sa namerom da stimulišemo osobe sa invaliditetom da se uključe u normalne tokove života, ali to nekada jednostavno nije izvodljivo. Naime, i pored nedaća koje nas prate kroz život postoje i veći problemi: Kako prehraniti sebe i svoju familiju?

Nedavno smo saznali za jednu našu sugrađanku sa veoma tužnom životnom pričom, te bi ovom prilikom uz njenu saglasnost želeli da je podelimo sa vama.

Radi se o ženi od 31 godine starosti, majci troje dece, inače oboleloj od cerebralne paralize, radno nesposobnoj, koja posle razvoda živi kao podstanar sa jednim detetom, dok je dvoje dece pripalo ocu. Ona sa jednim detetom živi na ivici egzistencije i jedino primanje koje ima je socijalna pomoć iz Centra za socijalni rad – oko 10.000 din.

Predstavnici Udruženja odmah su stupili u kontakt sa relevantnim institucijama i ženi dali smernice u ostvarivanju svojih prava. Ovom prilikom molimo sve ljude dobre volje koji žele da pomognu, da nam se jave radi bližih informacija, dok se ne razreše neke pravno-tehnicke pojedinosti. Poznati smo kao nacija koja uvek priskače u pomoć kad je najteže. Pokažimo da ni ovaj slučaj neće biti izuzetak.

Svi koji su u mogućnosti da uplate novčana sredstva kao pomoć Sofiji Vislavski i njenoj porodici, to mogu učiniti na sledeći način:

  • Broj računa u Erste banci: 340-32606695-77 – na ime Sofija Vislavski,
  • Takođe, svi oni koji žele da pomognu u garderobi ili hrani, neka dođu do kancelarije za mlade, a mi ćemo pomoć proslediti na pravu adresu.
Click to listen highlighted text!